Σεπ 24, 2020

Το ΟΝΕΙΡΟ FALCONERI

Η Falconeri, το απόλυτο brand για τους λάτρεις του κασμίρ και των φυσικών νημάτων, παρουσιάζει ξεκάθαρα το δικό της Μανιφέστο.  Μέσα από πέντε κεφάλαια, εκφράζει την ουσία πίσω από τον «όνειρο» της Falconeri.  Το κάθε κεφάλαιο του «Falconeri Dream» εξηγεί και μια θεμελιώδη πτυχή του DNA του ιταλικού brand του Ομίλου Calzedonia.  H ταυτότητα του brand είναι βασισμένη πάνω σε μια ξεκάθαρη και διαφανή φιλοσοφία την οποία έρχεται να αποσαφηνίσει όσο ποτέ μέσα από την πρόσφατη της καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα. Κασμίρι υψηλής ποιότητας σε μοναδικές τιμές, μόνο 149€. Η αποστολή του brand ήταν πάντα να μεταδώσει ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι η τιμή δεν είναι πάντα ανάλογη με την ποιότητα ενός ενδύματος. Η Falconeri καθιστά το κασμίρι – ένα κατεξοχήν πολυτελές νήμα – προσιτό, χάρη σε μια «δημοκρατική» τιμολογιακή πολιτική που δεν αγνοεί ποτέ την εξαιρετικά υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και την κατασκευή Made in Italy.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ I
Πιστεύουμε στην διαχρονική ομορφιά που κρατάει στο χρόνο. Όχι στη γρήγορη βιομηχανία μόδας. Όχι στις υπερβολές της πολυτέλειας.

Το κασμίρ, ως εξαιρετικής ποιότητας ίνα, χαρίζει διακριτική γοητεία. Η Falconeri ήταν και παραμένει συνώνυμη με υψηλής ποιότητας ρούχα που αποπνέουν εκλεπτυσμένη και διαχρονική κομψότητα. Τα σχέδια των συλλογών ενσωματώνουν την φιλοσοφία μιας μόδας που κρατάει στο χρόνο, διαπερνά την «εποχικότητα, ξεπερνώντας πρόσκαιρες μόδες και φευγαλέες τάσεις. Εχει καταφέρει να συνδυάσει πολυτελή νήματα με προσιτές, «δημοκρατικές» τιμές. Κάθε ρούχο είναι ένα κομμάτι στο οποίο επενδύεις, έχει σχεδιαστεί για να διαρκέσει μια ζωή, μακριά από αναλώσιμες μόδες. Ήρθε στη ζωή χάρη στην καινοτομία και τη δεξιοτεχνία «Made in Italy», με στιλ που περνάει από γενιά σε γενιά, όπως τα πολύτιμα κειμήλια.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ II
Το μυστικό μας είναι ένας μαγικός συνδυασμός από τις πιο εξαίρετες φυσικές ίνες, ιταλικές χειροποίητες δεξιότητες και καινοτόμα συστήματα παραγωγής.

Τα υψηλά πρότυπα ποιοτικού ελέγχου τηρούνται σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από το νήμα έως το τελικό ένδυμα, για να διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι βασικές απαιτήσεις απαλότητας και ανθεκτικότητας. Για κάθε κομμάτι χρειάζεται το μαλλί από 2 κατσίκες, περισσότερο από μίας ώρας επεξεργασία από τις μηχανές ύφανσης και περισσότερο από μίας ώρας χειροκίνητου φινιρίσματος. Η εκλεπτυσμένη τεχνολογία αιχμής καθιστά δυνατή την κατασκευή ενδυμάτων με πολύ λίγες ραφές και η χρήση νέων μηχανών για επίπεδη πλέξη καθιστά δυνατή την ανάπτυξη υφασμάτων που προσομοιάζουν στις υφάνσεις των αργαλειών. Όλα αυτά γίνονται στην Ιταλία από εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό που επίβλεπει ακόμα και το φινιρίσμα για να διασφαλίσει ότι κάθε ένδυμα επιτυγχάνει τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Η διαδικασία παραγωγής ενδυμάτων διαχειρίζεται από ειδικευμένους τεχνίτες, που διαθέτουν τεχνογνωσία βαθιά ριζωμένη στην ιταλική πολιτιστική κληρονομιά. Ακριβώς επειδή η Falconeri αποτελεί ένα συνδυασμό savoir-faire, δεξιοτεχνίας και τεχνολογίας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ III
Από τα βοσκοτόπια της Μογγολίας μέχρι τα καταστήματά μας, αναλαμβάνουμε τα πάντα, χωρίς μεσάζοντες, φροντίζοντας σε βάθος κάθε λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Από τη Μογγολία οι καλύτερες ίνες κασμίρ καταφθάνουν ως πρώτη ύλη μέχρι το εργοστάσιο παραγωγής στο Aβio, στην επαρχία Trento, χωρίς διαμεσολαβητές. Η Falconeri πιστεύει στην παραγωγή με οικολογική συνείδηση και δίνει ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διασφαλίσει σεβασμό ως προς τους άνθρωπους και το περιβάλλον. Για αυτό το λόγο υποστηρίζει δύο σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς που έχουν δεσμευτεί για την προστασία των ατόμων και του πλανήτη. Πρώτα απ’ ‘όλα, το CCMI - Cashmere & Camel Hair Manufacturers Institute , το οποίο προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών, των παραγωγών και των λιανοπωλητών διατηρώντας και διασφαλίζοντας την ακεραιότητα του κασμίρ. Επίσης, το  SFA, Sustainable Fibre Alliance που δρα προς όφελος της αλυσίδας επεξεργασίας χλωρίδας, πανίδας και κασμίρ στη Μογγολία. Η βιωσιμότητα
είναι ένα από τα βασικά θέματα που αντικατοπτρίζει τη όλη φιλοσοφία του brand που συνδέεται εγγενώς (από το κασμίρ) με τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Ξεκινώντας από την επεξεργασία των φυσικών ινών που είναι ανανεώσιμες από μόνες τους έως τη δημιουργία μιας σειράς ενεργειών που αποσκοπούν στη διατήρηση του πλανήτη στην αρχική του κατάσταση.
Εξ ου και η ανάγκη να τηρηθεί το «Σύμφωνο της Μόδας», ένας παγκόσμιος συνασπισμός και μια πραγματική δέσμευση την οποία έχουν συμφωνήσει μέχρι σήμερα ακόμη 67 διάσημα ονόματα στον χώρο της κλωστοϋφαντουργίας και της βιομηχανίας μόδας, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τη Γη, με 3 άξονες: κλίμα, ωκεανοί και βιοποικιλότητα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV
Πιστεύουμε στο ύψιστης ποιότητας κασμίρ σε εξαιρετικές τιμές. Μοναδικά προϊόντα για μοναδικούς ανθρώπους.

Το Falconeri Superior Cashmere προέρχεται από νήματα με προέλευση πρώτης ύλης από την εσωτερική Μογγολία. Η ίνα Duvet αποτελεί την πρώτη επιλογή, καθώς είναι η λεπτότερη και πιο πολύτιμη τρίχα κατσίκας στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας. Αυτή είναι η ίνα στην βάση των 2 κορυφαίων νημάτων του brand:
Το Ultralight 2.50 είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο, λεπτό νήμα. Είναι πολύ μαλακό και έχει εξαιρετική αναπνευσιμότητα ενώ διατηρεί τη θερμότητα του σώματος. 
Το Ultrasoft Cashmere 2.28 από την άλλη είναι ιδανικό για ζεστά χοντρά πλεκτά, επίσης πολύ μαλακό και με εξαιρετική αναπνευσιμότητα ενώ διατηρεί τη θερμότητα του σώματος. Τα Ultralight & Ultrasoft Cashmere Κομμάτια είναι προσιτά χάρη στην ανταγωνιστική τιμή τους.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ V
Aυτή είναι η εξέλιξη της πολυτέλειας.Αυτό είναι το Falconeri.

Η Falconeri πιστεύει στη «δημοκρατική» πολυτέλεια. Προσιτή αλλά κυρίως συνειδητοποιημένη, σε θέση να συνδυάζει το Made in Italy savoir-faire με πρακτικές που σέβονται τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Το αποτέλεσμα; Πρόταση βιώσιμης μόδας και κομψότητας για να είναι η συνειδητή επιλογή και μια εφικτή επιλογή απο ολοένα και περισσότερο ανθρώπους.