Οκτ 20, 2020

CALZEDONIA ECO, η συλλογή με οικολογικό attitude

Στη συλλογή Φθινόπωρο Χειμώνας 2020, η Calzedonia παρουσιάζει μια σειρά καλσόν, κολάν και κάλτσες φτιαγμένα από βιώσιμα νήματα, RELIFE.  Re-life, σημαίνει αυτό που επανέρχεται στη ζωή και αντανακλά τη νέα στάση της Calzedonia ως προς το περιβάλλον, έχοντας υιοθετήσει δύο καινοτόμες διαδικασίες για την χρήση νημάτων που  έχουν παραχθεί από επαναχρησιμοποιούμενες ίνες βαμβακιού και ανακυκλωμένο πολυεστέρα από PET πλαστικά μπουκάλια. Μία πολύτιμη συμβολή στο περιβάλλον χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα, το στιλ και η άνεση. 

Πέρα από τα ανακυκλωμένα και επανερχόμενα στον κύκλο της μόδας υλικά, που προέρχονται από απορρίμματα, η  Calzedonia περιόρισε επίσης την κατανάλωση νερού, μείωσε τις εκπομπές C02 και γενικότερα την κατανάλωση μη ανανεώσιμης ενέργειας, αποφεύγοντας τη χρήση βλαβερών χημικών όπως και την εξοικονόμηση αποβλήτων. 

Επιπλέον, η ποιότητα των νημάτων όπως και η αποδοτικότητα των διαδικασιών παραγωγής της Calzedonia κατέχουν διεθνής αναγνώριση με πιστοποίηση από το Global Recycled Standard (100% GRS CERTIFIED YARN). 

Από τα κολάν με βάση το μπαμπού μέχρι την συλλογή ultra-fit με denim φυτικές ίνες, στη συλλογή θα βρείτε τα ιδανικά κομμάτια για να ζήσετέ την «active» καθημερινότητα σας με υπεύθυνο τρόπο.

Τα καλσόν της συλλογής είναι από eco-sustainable Νylon 6.6 με ίνα Q-NOVA by Fulgar®.  Η όλη παραγωγή της ίνας Q-NOVA® by Fulgar ειναι στην Ιταλία, με τις πρώτες ύλες να προέρχονται από πλήρως αναγεννημένα και απολύτως εξακριβωμένα υλικά, ενώ η μηχανική διαδικασία ανακύκλωσης έχει χαμηλό αποτύπωμα στο περιβάλλον: -90% κατανάλωση νερού και -80% εκπομπές CO2 για κάθε κιλό ίνας.

H γενική έλξη για οικολογική συνείδηση διακρίνεται και στη συλλογή fashion όπου θα βρείτε αναμφισβήτητα κομμάτια κλειδιά για τη σεζόν, όπως το αισθησιακό δικτυωτό καλσόν με zebra print και καλσόν με εκλεπτυσμένα κάθετα γεωμετρικά σχέδια.. 

Η συλλογή κάλτσων της σειράς ECO, φτιαγμένη από 52% επαναχρησιμοποιούμενο βαμβάκι και 48% ανακυκλωμένη PET ίνα, επίσης εκφράζει το «πράσινο» πνεύμα της συλλογής και είναι μια πραγματική πρόσκληση για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Συνδυάζει την «fun» διάθεση της Calzedonia με πνεύμα υπευθυνότητας, παρουσιάζοντας θέματα και μηνύματα σχετικά με τον κόσμο της βιωσιμότητας.he green spirits of this capsule. 

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στις συσκευασίες της συλλογής, φτιαγμένες από eco-βιώσιμα υλικά και φέρουν το λογότυπο FSC, που εγγυάται ότι το προϊόν είναι φτιαγμένο με προϊόντα πρώτης ύλης προερχόμενα από φυσιολογικά διαχειριζόμενα δάση.