Μαρ 24, 2021

#INTIMISSIMICARES. Το ταξίδι προς οικολογική βιωσιμότητα συνεχίσεται ..

Το Intimissimi συνεχίζει το ταξίδι του στην οικολογική βιωσιμότητα και μας οδηγεί σ’ ένα πράσινο μονοπάτι που οδηγεί στην καρδιά της Συλλογής SS 2021.

Τα κομμάτια της σειράς Dream's Nature διαθέτουν πληθώρα πολυτελών λεπτομερειών, καθώς και δαντέλα με φυτικά χρώματα από ανακυκλωμένα νήματα.

Στο παρελθόν, οι βαφές λαχανικών μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε φυσικές ίνες, αλλά χάρη σε μια πρωτοποριακή διαδικασία βαφής, ακόμη και τα ανακυκλωμένα νήματα που χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξουν τη δαντέλα αυτής της συλλογής μπορούν να βαφτούν με χρώματα που προέρχονται από φυτά.

Αυτό γίνεται μέσω της χρήσης εκχυλίσματος χλωροφύλλης, μιας συμπυκνωμένης φυσικής χρωστικής βαφής από αλφάλφα, τσουκνίδα και άλλα βρώσιμα φυτά και ξηρούς καρπούς όπως κάστανα και καρύδια που περιέχουν γαλλικό οξύ που λόγω οξείδωσης παίρνει καφέ χρώμα.

Όσον αφορά την αειφόρο ανάπτυξη και τον σεβασμό του περιβάλλοντος, αυτή η διαδικασία μειώνει σημαντικά τη χρήση νερού, μεταξύ άλλων, ιδίως στο στάδιο του φινιρίσματος, όταν χρησιμοποιούνται μαλακτικά φυσικού υφάσματος, ελαχιστοποιώντας περαιτέρω τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η ρομαντική, εκλεπτυσμένη σειρά Dream's Nature παρουσιάζει κοψίματα που ενισχύονται από μια ιδιαίτερα ευαίσθητη χρωματική παλέτα, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών αποχρώσεων όπως η άμμος και η μέντα.

Τα είδη που διατίθενται στο χρώμα της άμμου περιλαμβάνουν ένα δίχρωμο κορμάκι και ένα στηθόδεσμο τρίγωνο με επένδυση με ζώνη underbust που μπορεί να συνδυαστεί με κλασικά ή βραζιλιάνικα σλιπ. Η σειρά διαθέτει επίσης ένα σουτιέν από δαντέλα και μπλούζα που μπορούν να φορεθούν ως μπλοούζες, προσθέτοντας μια λαμπερή πινελιά σε κάθε εμφάνιση της άνοιξης. Αυτά τα δύο κομμάτια είναι διαθέσιμα σε ελαφριές αποχρώσεις που χαρακτηρίζουν τις βαφές από καρυδιά.

Κάθε ένδυμα της συλλογής #intimissimicares έχει τη δική του ειδική ετικέτα που αναφέρει με διαφάνεια και ακρίβεια τα υλικά σε αυτό με τις χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Επιπλέον, με τη σάρωση ενός μοναδικού κώδικα QR, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού και τη βιωσιμότητα, οπότε μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα ολοένα και πιο βιώσιμο παρόν και μέλλον.