Σεπ 19, 2023

Η Calzedonia καταλαμβάνει το Μιλάνο με το "CALZEDOMANIA"

Η 2η έκδοση του CALZEDOMANIA, του εμβληματικού event της Calzedonia έκανε το ιταλικό ντεμπούτο του στην πιο πολυσύχναστη συνοικία του Μιλάνου, ενώ προηγήθηκε για πρώτη φορά ενα «Legs Casting». 

Για ακόμη μια φορά η Calzedonia εκπλήσσει διεθνείς επισκέπτες και διασημότητες με μια αξέχαστη εμπειρία: μια γιορτή για τα legwear που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το δημιουργικό γραφείο Villa Eugénie

Μιλάνο, 19 September - Ένα must-have κομμάτι στην γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας: κομψό και αισθησιακό, αλλά και σύμβολο της ασταμάτητης καινοτομίας. Το CALZEDOMANIA είναι event concept που λάνσαρε η Calzedonia πέρσι στο Παρίσι, στο υπέροχο περιβάλλον του Palais Brongniart. Φέτος, η δεύτερη έκδοσή του CALZEDOMANIA κατακτήσει μία από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις της μόδας, με την ουσία της θηλυκότητας και της μοναδικότητας που ανέκαθεν χαρακτήριζε το σύμπαν της Calzedonia ενώ προηγήθηκε απο ένα συγκλονιστικό «Legs Casting», μια πρωτοβουλιά που επίσης άφησε εντυπώσεις.

Το «Legs Casting» εστίαζε στο κοινό και πέτυχε να τράβηξε την προσοχή τις τελευταίες εβδομάδες όχι μόνο των fan του brand αλλά και άλλων από απλή περιέργια. Στόχος της πρωτοβουλίας να επιλέγουν τα πόδια που προορίζονται να γίνουν τα αστέρια της παράστασης.

Με έδρα την Βερόνα της Ιταλιάς, η Calzedonia λειτουργεί περισσότερα από 570 καταστήματα λιανικής πώλησης στην Ιταλία, ενώ έχει χτίσει διεθνή αίγλη ως κορυφαίος παίκτης στον κόσμο του legwear με παρουσία σε 55 χώρες, με πάνω από 2.150 καταστήματα λιανικής πώλησης και κανάλια ηλεκτρονικού εμπορίου που λειτουργούν σε 33 χώρες. 

Μια τέλεια αλχημεία της νεωτερικότητας και της ποπ κουλτούρας ζωντανεύει μέσα απο αυτή τη μορφή περιοδεύων event που μεταφέρει την ψυχή, τον πολιτισμό και την ουσία της πόλης που το φιλοξενεί. Για το λόγο αυτό, συμβαδίζοντας με τους αδυσώπητους ρυθμούς του Μιλάνου, το CALZEDOMANIA φώτισε την ατμόσφαιρα του Allianz Mico, του αρχιτεκτονικού κέντρου μιας από τις πιο φουτουριστικές συνοικίες της πόλης. Ένα εμβληματικό μέρος αντιπροσωπευτικό του Μιλάνου και πώς αυτή η μεγάλη πόλη στοχεύει να παρουσιαστεί στον κόσμο σήμερα.

Μια καθηλωτική εμπειρία που δημιουργήθηκε και φέτος χάρη στο ταλέντο της Villa Eugénie: του επίσω από παραστάσεις και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, διάσημο για τις αξέχαστες πρωτότυπες παραγωγές του.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, τα καλσόν σήμερα δεν είναι απλώς ένα απλό αξεσουάρ, αλλά μια έκφραση των τελευταίων τάσεων από κορυφαίους σχεδιαστές μόδας. Η επιβεβαίωση επεκτείνεται και πέρα από τον Ατλαντικό από το πλέον αναγνωρισμένο «no pants look», που αγαπήθηκε τόσο από τις σταρ όσο και από τις fashionistas, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα στυλ εμπνευσμένο από εσώρουχα... όπου τα καλσόν είναι το αδιαμφισβήτητο αστέρι. Ημι-γυμνά πόδια, τυλιγμένα στις φωτεινές σκιές των τέλειων καλσόν, που σήμερα λάμπουν και στις πασαρέλες των μεγαλύτερων shows.


Με στόχο να παρουσιάσει τέλεια look για γυναίκες απο όλο τον κόσμο και για να αυξήσει τη διάδραση του κοινού, η Calzedonia εξέπληξε το κοινό απο καλεσμένους και διασημοτήτες με τις όμορφες συλλογές που φορέθηκαν απο τους συντελεστές κατα την διάρκεια των διαφόρων παραστάσεων. 

Τα αστέρια της βραδιάς ήταν μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά κομμάτια των τελευταίων συλλογών. Το διάφανο καλσόν σε συνδυασμό με αδιάφανο σλιπ ή σλιπ με πούλιες για ένα «no pants look», διχτυοτό καλσόν με γεωμετρικά, φλοράλ ή ανιμαλιέρ μοτίβα και η νέα σούπερ λαμπερή τάση που βλέπουμε στα καλσόν και τα εξαιρετικά στενά κορμάκια σε στυλ 80s. 

Επίσης, το καλσόν Exclusive Edition με διαφανή εφέ και ταινίες περιτυλίγματος διακοσμημένες με λαμπερές διακοσμήσεις, δημιουργήθηκε συγκεκριμένα για το CALZEDOMANIA και προορίζεται  να γίνει ένα πολυπόθητο κομμάτι, διαθέσιμο μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα και στο διαδίκτυο.

Πολλές οι παραστάσεις και οι εκπλήξεις προς τους καλεσμένους, ξεκινόντας απο την παραστάση «Leg Runway» που είδε γυναίκες που επιλέχθηκαν από την Calzedonia στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια του «Legs Casting», αλλά και παραστάσεις από εξαιρετικά διεθνή ταλέντα. Η βραδιά περιλάμβανε χορογραφία  του Kevin Vives (@viveskevin), ενός παγκοσμίου φήμης ταλέντου γνωστού για τη συνεργασία του με καλλιτέχνες όπως η Celine Dion, ο Justin Bieber και η Kylie Minogue, και η «mirror ball performer» Louise Kelly, η οποία γοήτευσε τους παρευρισκόμενους χορεύοντας γύρω από σφαίρες απο καθρέφτη με εφέ disco-dance. Η παράσταση της Camille Tremblay (@cammmt), ειδικής στις πρωτότυπες παραστάσεις πλατφόρμας, ήταν συναρπαστική, τελειώνοντας με τα ιστορικά οράματα των κοστουμιών γλυπτικής από την καλλιτεχνική και ευφάνταστη ενδυματολόγο Sasha Frolova (@sashafro). Ιδιαίτερα εντυπωσιακές ήταν οι παραστάσεις από την hair hanging pole dancer Martina Storti (@martinastorti__), καταλήγοντας στους ακροβατικούς, λαμπερούς χορούς της περφόρμερ Lea ToranJenner (@leatoranjenner), κάτω από τα φώτα ενός πολυελαίου.

Ένα ταξίδι έκπληξη μέσα από σουρεαλιστικές εμπειρίες ξεκινόντας απο το κόκκινο χαλί, με την παρουσία διεθνών influencers και αστέρων όπως τα supermodels Alessandra Ambrosio από τη Βραζιλία και τη Toni Garrn από τη Γερμανία, η τελευταία ακόμη φρέσκια απο την εκθαμβωτική της εμφάνιση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το plus size fashion icon Ashley Graham και τις πολύ δημοφιλείς ηθοποιούς Leighton Meester και Suki Waterhouse.

Απο Ελλάδα στην εκλήλωση έδωσαν το παρών τους η Τόνια Σωτηροπούλου, η Χριστίνα Μπόμπα και η Μαρία Κορινθίου ενώ απο την Κύπρο είδαμε τα Calzedonia girls Χαριτίνη Ηλιάδου, Κλέλια Γιασεμίδου, Βάσω Πέτρου και Νάσια Σιαηλά, αυτή τη φορά με συνοδεία του χαρισματικού Χάρη Παπαθεοχάρους που κάλυψε την εκδήλωση με τον δικό του μοναδικό τρόπο.