Φεβ 23, 2021

Calzedonia Ανοιξης 2021. Ενα ταξίδι σε εθιμα & ανθρώπους που επηρέασαν την πορεία της μόδας.

H συλλογή Legwear της Calzedonia για την Ανοιξή /Καλοκαίρι 2021 αποτελεί ένα ταξίδι στις παραδόσεις και τα έθιμα χωρών και ανθρώπων που επηρέασαν την πορεία της μόδας. Τάσεις που ενέπνευσαν και, στην πορεία του χρόνου, έγιναν θεμελιώδεις στον κόσμο της μόδας.

Ένα ταξίδι εξερεύνησης όπου γυναίκες ταξιδιώτες, με κομψότητα και παράλληλα με pop προσέγγιση, ενώνουν αρμονικά τις δυτικές τάσεις με την εξωτική γοητεία.


Η περιοδεία της Calzedonia ξεκινά από τις γραφικές πόλεις του Μεξικού.  Η ζωγράφος Frida Kahlo, γνωστή ως επίμονη, πεισματάρα και ανεξάρτητη, είναι η έμπνευση πίσω από συλλογή capsule από καλσόν και κάλτσες που επανερμηνεύει το φολκλόρ στυλ με σύγχρονα στοιχεία.

Η Calzedonia ενσωματώνει στη συλλογή διάσημα αποσπάσματα από το ημερολόγιο της σε ένα σχέδιο «all-over flock» ενώ το θετικό της μήνυμα, «Viva la Vida», εμφανίζεται σε ζωηρό φούξια χρώμα στο πίσω μέρος των διαφανή καλσόν. 
Επίσης το πρόσωπο της Frida εμφανίζεται σε κάποια σχέδια, όπως σε διαφανή καλσόν αλλά και σε πιο pop και πολύχρωμο στυλ, σε κοντές βαμβακερές κάλτσες



Συνεχίζει το ταξίδι και ανοίγονται οι ορίζοντες προς την περιοχή του Κασμίρ και της αρχαίας Περσίας απ’ όπου προέρχεται το λαχούρι, το μοτίβο σε σχήμα δακρύων. Στη συλλογή βλέπουμε τα διχτυωτά καλσόν, πάντα απόλυτα θηλυκά, να παίρνουν μια νότα από ανατολίτικη κομψότητα.

Στη σκιά του Ταζ Μαχάλ ξεχωρίζουμε κομμάτια στη συλλογή από διχτυωτά καλσόν με έμπνευση από Ινδία.  Καλσόν που συνδυάζουν μοτίβα με mini ή maxi γεωμετρικά σχέδια. Ένα σχέδιο, ιδιαίτερα καινοτόμο και συνάμα εξελιγμένο για τους λάτρεις των ιστορικών και συναρπαστικών εθίμων.

Το ταξίδι της γυναίκας Calzedonia συνεχίζεται και, ως σύγχρονη ταξιδιώτης, κάνει στάση στην Προβηγκία όπου θα έρθει στο προσκήνιο ένα μοτίβο που θεωρείτε all time classic που συνεχίζει να εμπνέει την σύγχρονη μόδα. Με καταγωγή από την Γαλλία και με έντονο το «άρωμα» καλοκαιριού, το Vichy print, πήρε το όνομα του από την λουτρόπολη του Vichy και κάνει την εμφάνιση του σε διαφανή καλσόν με all-over micro τετράγωνα και ρομαντικό, bon-ton στυλ.

Στη συλλογή θα δούμε και πιο fun κομμάτια που θα αγαπήσουν οι γυναίκες που αγαπούν να παίζουν με τη μόδα, όπως διαφανή καλσόν με μοτίβα χαρτιών τράπουλας. Ρήγας Σπαθί και Ντάμα Κούπα για την πραγματική βασίλισσα του κόσμου της μόδας.

Σίγουρα από την συλλογή δεν θα περάσουν απαρατήρητα τα κολάν, ότι πιο δυναμικό και ευέλικτο για μια γυναίκα. Όταν φορεθούν όπως συστήνουν οι τελευταίες τάσεις τις μόδας, αφήνουν πίσω τους τη φήμη ως απλά πρακτικά homewear κομμάτια και γίνονται πια ένα από τα πιο most wanted και φορέσιμα είδη 24/7.  Τα κολάν μετατρέπονται σε iconic κομμάτι, γίνονται η βάση για μια ολοκληρωμένη εμφάνιση και ως εναλλακτική λύση για το αυστηρό παντελόνι, τα jean και τα chinos.

Όσο για τη συλλογή από κάλτσες, εκτός από τα fashion trends, την νέα συλλογή επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το street style, ένα στυλ πιο αληθινό, μακριά από την πασαρέλα, που έχει καθιερώσει τις κάλτσες ως iconic αξεσουάρ για τα urban looks.

Και ας μην ξεχνάμε πως η Calzedonia απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και στις συλλογές της συμπεραίνονται εκδοχές mini-me που φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά στην ανακάλυψη του κόσμου της μόδας.